Jste zde

Domů » Malta

Malta a pláže

Malta - pláž Golden Bay
Autor: michaelbrys

To, že je pobřeží ostrova Malta převážně skalnaté a přírodních písečných pláží je zde pouze několik, ví snad každý turista. I přesto na Maltě najdete několik nádherných míst, která jsou pro koupání jako stvořená. Koupání v moři je třeba možné na místech Sliema se skalnatou pláží, St. Julian s pláží St. Georges Bay. Písečné pláže jsou převážně na skalnatých terasách, jsou obvykle poněkud vzdálené a ještě relativně poklidné.

Zřejmě nejkrásnější písečná pláž na Maltě, Ghajn Tuffieha, se nachází v severozápadní části ostrova. Nenabízí ale žádné služby, a to ani stánek s občerstvením. Zato zde najdete bílý písek, křišťálově čistou vodu, skalami orámované útesy a vynikající podmínky pro šnorchlování.
Záliv s pláží je poměrně špatně dosažitelný, z parkoviště musíte jít dlouhou cestu dolů, než se k němu dostanete. Z tohoto důvodu tu také obvykle najdete méně lidí, než na jiných maltských plážích.

Golden Bay je jistě nejznámější pláží na Maltě. Nachází se přímo vedle zálivu Ghajn Tuffieha Bay a je snadno dostupná autobusem i autem. Turisticky je velmi dobře vyvinutá, je zde několik restaurací, pronájem lehátek a slunečníků, a nabídka vodních sportů.
Na severním konci zálivu leží hotel Golden Sands Resort a Spa v Radissonu.

Také záliv Gnejna Bay se nachází na severozápadě Malty. Najdete zde malou červenou písečnou pláž, stejně jako větší oblázkovou pláž. Dostanete se k nim po malé silnici z Mgarru.

Qawra Point v Bugibbě sice není tou pravou písečnou pláží, je spíše oblázkovo-kamenitá, ale přesto je velmi pěkná. Především je dobře dostupná pěšky z městečka Bugibba.
Malá chráněná zátoka nabízí i kotviště pro plachetnice, a na vnější straně zálivu je ideální vstup pro potápěče. Zde se můžete potápět přímo z břehu.

Mellieha Bay je na Maltě nejdelší písečnou pláží, nachází se na severu ostrova. Bohužel leží téměř přímo u hlavní silnice, která poněkud omezuje příjemné zážitky.
Často k ní jezdí veřejné autobusy a je tak dobře dostupná.

Nejkrásnější pláž Ramla Bay se ale rozprostírá na sousedním ostrově Gozo. V létě se můžete koupat v Modré laguně, která se nachází na ostrově Comino mezi Maltou a Gozem. Na tuto oblíbenou pláž jezdí v létě pravidelně trajekty, výletní lodě a motorové čluny. Za zpáteční cestu trajektem zaplatíte asi 7 euro.

Ostrov Gozo - pláž Ramla Bay
Autor: DoNotLick
Ostrov Comino - Modrá laguna
Autor: hobbs_luton
Geografie: 

Místo

Pláž Ghajn Tuffieha 35° 55' 46.002" N, 14° 20' 42.0216" E
Location

Itálie, Malta na FB