Jste zde

Domů » Itálie

Zátoka Baia delle Zagare a Vieste

Zátoka Baia delle Zagare, Apulie

Na italském poloostrově Gargáno je možné najít bezpočet malých zapomenutých pláží s bílým pískem a s bujnou vegetací na okolních vápencových skalách. Ač se to zdá téměř nemožné, v zátoce Baia delle Zagare působí mořská voda ještě lákavěji, mořské dno, na němž se zračí malé tmavé proužky písku je ještě více fascinující a okolní skály se zdají být vybroušeny do třpytivého lesku. Naprosto skvělým zážitkem je návštěva jeskyně Arco Magico, kam je možné se dostat pouze vlastním člunem.

Ve 27 kilometrů vzdáleném, starém městečku Vieste není možné odolat procházce klikatými uličkami nádherného starého města, které se rozkládá na kopci. Mezi oblíbené cíle patří také impozantní, k nebi se tyčící, 20 metrů vysoký monolit Pizzomuno na jižním okraji města.

Výlet do okolních lesů s pokroucenými zkamenělými duby a buky a romantickými místy ideálními pro piknik, která jsou před slunečními paprsky kryta břečťanem, by si neměla nechat ujít žádná romantická duše. Pro milovníky akčnější zábavy jsou připravena kola, džípy nebo některé z výletů, které zajišťuje místní turistická kancelář.

Itálie, Malta na FB