Jste zde

Domů » Itálie

Ostrov Capri, 1. část

Část města Capri a jeho přístav
Autor: Vokabre

Capri je italský skalnatý ostrov v Neapolském zálivu, leží asi 5 km od pevniny. Má rozlohu asi 10,4 km2 a je známý díky jeskyním u moře. Ta nejznámější jeskyně se nazývá Grotta Azzurra. Nejvyšším bodem na ostrově Monte Solaro s výškou 58 metrů. Ostrov nabízí vyvážené a mírné klima. Stále zelená vegetace je doplněna terasami s vinnou révou, olivovníky a ovocnými stromy. Hlavní příjmem ostrova je již od 19. století celoroční turistický ruch.

Již v minulosti žilo na tomto krásném italském ostrově několik významných osobností. Třeba císař Tiberius si jej v roce 26 zvolil za své sídlo, čímž z něj na 11 let učinil centrum Římské říše. Na konci 19. století zažil ostrov velký rozkvět, protože na něj jezdilo mnoho slavných básníků a jiných umělců za odpočinkem. Rainer Maria Rilke, Maxim Gorkij a mnoho dalších našli na ostrově jak v zimě tak v létě to, co hledali. Klid, volnost, požitek a hodně slunce.

Capri nabízí nejen pobřeží lemované četnými jeskyněmi, které je malým rájem pro potápěče, ale také také úžasnou pláž Marina Piccolo. Na této pláži najdete nejlepší podmínky pro milovníky vodních sportů i ostatní návštěvníky.

Capri je považováno za místo schůzek všech bohatých lidí a také za místo s mimořádně krásnou přírodou. Při plavání, šnorchlování nebo opalování si na něm užijete hodně zábavy. Pokud chcete během dovolené poznat moře a zažít nějaké to dobrodružství, zkuste třeba rybaření na širém moři.

Ostrov je směsicí původních středověkých uliček a moderních, elegantních butiků. Centrum hlavního města s náměstím La Piazetta, s barokním kostelem, kostelem sv. Jakuba, malými bílými domky, krásnými restauracemi a kavárnami je přes den plné turistů a večer se zde scházejí místní obyvatelé a smetánka.

Na cestě Via Krupp, která vede z města přímo k oblíbené zátoce Marina Piccolo, můžete spatřit symboly ostrova, skály Faraglioni. Z dvanácti vil, které světu zanechal císař Tiberius, se dodnes částečně dochovala pouze jedna a to vila Jovis.

Capri se skalami Faraglioni
Autor: Global Jet
Císař Tiberius a vila Jovis
Autor: Psychs
Geografie: 

Místo

Město Capri 40° 33' 2.8656" N, 14° 14' 34.5696" E
Location

Itálie, Malta na FB