Jste zde

Domů » Itálie

Navštivte ostrov Sicílie

Navštivte ostrov Sicílie

Italský ostrov Sicílie má co nabídnout opravdu všem návštěvníkům. Můžete zde nahlédnout do více než 3000-leté historie, téměř 365 dnů v roce si můžete užívat krásné slunečné dny v nádherném prostředí a jistě zde zažijete neuvěřitelný život místních obyvatel s italským temperamentem.

Existuje mnoho důvodů, proč se na Sicílii vydat – nebo také jen jediný, tento ostrov je prostě perfektní. Největší ostrov ve Středozemním moři nabízí dovolenou, která splní nejrůznější přání. Najdete zde skutečně mnoho – živá města, nádherné písečné pláže, klidné horské vesničky, nádherné kvetoucí pomerančovníky a mandlovníky, zelenou krajinu, majestátní sopku Etna a mnoho dalších zajímavostí. A to všechno pod azurově modrým nebem.

Obdivuhodná je architektura na ostrově a všechny architektonické památky, které dokládají dlouhou historii Sicílie. Najdete zde řecké chrámy, římské vily, normanské dómy nebo španělské barokní paláce. Jako kdyby je někdo namaloval, tak nádherně jsou zasazeny amfiteátr v městečku Taormina nebo chrám ve městě Agrigento do středomořské krajiny. Jedním velkým uměleckým dílem, vytvořeným z pískovce, je městečko Noto.

Na Sicílii si přijdou na své také aktivní turisté. Na pobřeží můžete vyzkoušet různé vodní sporty, šnorchlování a potápění u skalnatého pobřeží v Tyrhénském moři je opravdovým zážitkem. Nezapomenutelné je také putování na sopku Etna, když je klidná, vypouští její krátery jen občas malé obláčky kouře.

Navštivte ostrov Sicílie

Itálie, Malta na FB