Jste zde

Domů » Malta

Malta - výletní cíle

Mosta - krásný dóm
Autor: Shepard4711

Na ostrově Malta máte na výběr nespočet výletů. K těm nejzajímavějším jistě bude patřit výlet na italský ostrov Sicílie, na který vás během 90 minut doveze motorový člun. Zlatým hřebem toho výletu je prohlídka Etny – největší činné sopky v Evropě.

Nejdříve vás vyveze autobus do nadmořské výšky cca 1 900 m a odtud vyjedete lanovkou do výše 2 500 m.n.m. Přímo pod kráter se dostanete otevřeným autobusem nebo "po svých" s horským vůdcem.
Během výletu se také obvykle zajíždí ještě do města Taormina nebo do městečka Modica, kde můžete navštívit čokoládovny a zakoupit neobvyklé druhy čokolády různých chutí.

V maltském městě Mosta a na ostrově Gozo najdete dvě největší kostelní kupole na světě. Chrám v Mostě je starý již 400 let, zatímco dóm na Gozu je moderní stavba z posledních desetiletí.

Výlety si můžete zakoupit u mnoha menších cestovních agentur. Tou nejznámější a současně nejdražší agenturou je Captain Morgan, která má dokonce vlastní lodě. Spousta agentur (Silverstar, Maltarama, Nova atd.) však nabízí mnohem levnější výlety autobusem, kdy ušetříte až polovinu ceny. Spolehlivost si však u agentury nekoupíte. Autobus přijede pro turisty často se značným zpožděním a také musíte počítat s tím, že se výlet vůbec neuskuteční.

Sicílie - sopka Etna
Autor: Albe86
Maltské pobřeží
Autor: Shepard4711
Mdina - katedrála sv. Pavla
Autor: Shepard4711
Geografie: 

Itálie, Malta na FB