Jste zde

Domů » Itálie

Hotel Santa Lucia, Parghelia

Italský hotel Santa Lucia

4-hvězdičkový hotel Santa Lucia je obklopen krásnou zahradou. Nachází se v jedinečné panoramatické poloze nad pobřežní silnicí, u málo využívané místní železniční tratě.

Centrum městečka Parghelia ja asi 1500 metrů daleko, nejbližší pláž 2 km. Známé prázdninové letovisko Tropea s mnoha bary, restauracemi a obchody je vzdáleno pouhých 5 km. K pláži i do Tropei jezdí zdarma hotelová kyvadlová doprava.

Moderní hotel se skládá z hlavní budovy a dvou vedlejších budov s celkem 91 pokoji. Dále k jeho zařízení patří vstupní hala s recepcí, výtah, hrací koutek, televizní místnost, internetové připojení WLAN, klimatizovaná restaurace s výhledem na moře, bar.

Venku v zahradě se nachází plavecký bazén se sladkou vodou a oddělený dětský bazén. Lehátka a slunečníky jsou u bazénu k zapůjčení zdarma, na pláži pro hotelové hosty za poplatek.

V ceně ubytování je tenisový kurt (osvětlení za poplatek). Animační programy probíhají v italštině od června do září. Za poplatek je stolní tenis a kulečník.

Pro nejmenší hosty (4 - 12 let) je připraven mini club v dopoledních a odpoledních hodinách (cca od poloviny června do poloviny září) v italštině.

Komfortně zařízené 2-lůžkové pokoje jsou vybavené koupelnou se sprchou a WC, vysoušečem vlasů, telefonem, trezorem, satelitní TV, minibarem (za poplatek) a klimatizací. Za příplatek jsou pokoje k mořské straně.

Pokoje s 1-2 přistýlkami mají stejné vybavení, ale jsou o něco prostornější a mají navíc rozkládací pohovku. 4-lůžkové pokoje mají ještě navíc terasu.

Stravování: Vlastní, snídaně nebo polopenze - rozšířená kontinentální snídaně, večeře výběrem z menu.

(údaje jsou z roku 2011)

Italský hotel Santa Lucia - pohled na moře
Italský hotel Santa Lucia s bazénem
Italský hotel Santa Lucia se vstupní halou
Italský hotel Santa Lucia - ubytování
Geografie: 

Místo

Hotel Santa Lucia, Parghelia 38° 41' 22.7724" N, 15° 56' 46.9536" E

Komentáře

Při dobrém počasí jsme měli velmi hezký výhled z pokoje na moře, jídelnu a bazén. Celkově bylo zařízení velmi pěkně, s výjimkou malých nedostatků. Pokoj byl velmi elegantní. Personál byl někdy více či méně příjemný. Jeden den jsme si vyzkoušeli dostat se pěšky na pláž, která je vidět z hotelu. Ale celá ulice, ve které je hotel postaven, jsou soukromé pozemky a další hotely, takže se přes ně k moři nedostanete. Jinak se ale na pláž a do Tropei dostanete shuttle busem z hotelu. V okolí hotelu není žádná zábava, v Paghelii je jeden supermarket (cca 2 km od hotelu) a vlakové nádraží. Večeře byly velmi dobré, snídaně nic moc.
Location

Itálie, Malta na FB