Jste zde

Domů » Itálie

Dovolená v Kalábrii

Část pobřeží Kalábrie
Autor: @Michael

Co dodává dovolené v Kalábrii takové kouzlo? Italský šarm, úrodné vinice, pestrá flóra, zelené olivové háje a samozřejmě parmazán!

Věděli jste, že pro Italy znamená parmazán daleko víc než jen pouhou potravinu? Připisují mu velkou moc, prý léčí nemocné, děti po něm rostou a sílí. Je jedno, jestli to je pravda nebo ne, ale je jisté, že Italové jsou velmi zdravý národ!

Za to pravděpodobně nemůže jen parmazán, ale lahodná italská kuchyně určitě trochu ano. Tu oceňuje a miluje i mnoho Čechů. K delikátním pokrmům patří sýr, olivový olej a čerstvá zelenina.

Pro hodně cestovatelů není nejdůležitější výborná italská kuchyně, ale také blízkost moře. To obklopuje prakticky celou Kalábrii, špičku italské "boty".

V Kalábrii se zaručeně nudit nebudete. Ve vodě se můžete opravdu vyřádit, středomořské podnebí vám k tomu poskytne ideální podmínky. Plno zábavy zažijete při vodním lyžování, jízdě na vodním skútru anebo na banánu.

Za malé peníze si můžete třeba půjčit jachtu a na pár hodin vyzkoušet, jaké to je být kapitánem. Dávejte ale dobrý pozor, protože v italských vodách nebudete dlouho sami.

Pokud chcete na dovolené vyzkoušet něco speciálního, můžete na několika místech vyzkoušet paragliding. Surfování a šnorchlování na nádherných kalábrijských plážích vás určitě také bude moc bavit.

Na mnoha místech Itálie spatříte hrady a pevnosti. Nejinak je tomu i v regionu Kalábrie, kde můžete zažít příjemnou kulturní dovolenou.

V oblasti zanechali své stopy dobyvatelé různého původu. Vliv řecké kultury je patrný v chrámu Locri, byzantské umění zase ovlivnilo katolický kostel u Stila a poblíž místa Consenza si zase můžete prohlédnout normanský hrad.

V muzeu Museo Nazionale in Reggio di Calabria ve městě Reggio di Calabria najdete plno kulturních skvostů vedle sebe, mimo jiné dvě antické bronzové sochy.

Za vidění ovšem stojí i přírodní krásy regionu: staré pastevecké stezky, soutěsky nebo jezera. Milovníci přírody by si neměli nechat ujít Národní park Kalábrie.

A jaké počasí bývá v Kalábrii? V zimě zažijete bílý sen, v létě se region mění v ráj pro milovníky koupání. V Kalábrii panuje poměrně mírné podnebí, v zimě nebývá ani u moře moc chladno, ale teploty a podmínky v horách jsou vhodné i pro lyžování.

V jižním cípu Itálie se dostanete na mnoho míst lodí. Pokud si půjčíte auto, měli byste dávat velký pozor, na styl jízdy italských řidičů si budete muset zvyknout.

Pokud jste už někdy byli na dovolené v Itálii, určitě jste už slyšeli o cerveze. Na účtenkách v hotelech a restauracích je zahrnut tento malý poplatek pro obsluhu. Spropitné navíc se dává jen v opravdu luxusních restauracích.

Kalábrie - jedno z městeček
Autor: @Michael
Geografie: 

Místo

Museo Nazionale in Reggio di Calabria, Reggio di Calabria 38° 6' 52.3944" N, 15° 39' 4.8708" E
Location

Itálie, Malta na FB