Jste zde

Domů » Itálie

Dovolená v Itálii, 1. část

Italské jezero Lago di Garda

Bella Italia! Kdopak by si při tomto výroku nevybavil slunce, krásné ženy, chutné víno, těstoviny uvařené al dente a úžasnou kulturu?

Pokud se vydáte na cesty do Itálie, čeká na vás plno zajímavostí: Od jezera Lago di Garda přes ostrov Sicílie, krásné Toskánsko, Riviéru až po Capri objevíte zapadlé vesničky, městečka stará několik tisíc let, malebné pláže a krásnou přírodu.

V Itálii se nachází přes 60 % uměleckých klenotů a památek Světového kulturního dědictví UNESCO: Ve více než 3 000 muzeích po celé zemi a samozřejmě v Římě, "Matce měst" a hlavním městě bývalé Římské říše.

Na místě, kde se noc mění v den, najdete vše, co k této milované zemi patří - výtečnou kuchyni, jedinečnou architekturu, nádherné umění, rafinovanou módu a především smysl pro skutečnou krásu.

Byl by hřích, kdybyste se tu nevěnovali národnímu "sportu" číslo 1, večerním procházkám po náměstích, pobřežních kolonádách a v létě i po obchodech a kavárnách, které bývají otevřené i v noci. Kromě toho se tu samozřejmě můžete věnovat i klasickým sportovním aktivitám.

Cyklistika

O víkendech proudí z měst velké skupiny cyklistů a s velkou oblibou se vydávají na cesty kolem řeky Pád. Tam, u Jaderského moře a prakticky ve všech letoviscích Itálie si můžete půjčit kolo – jednak v mnoha hotelích, jednak na nádražích – a poznat tak historická místa na vlastní pěst.

Vodní sporty

Jezero Lago di Garda milují všichni, hlavně surfaři. Milovníci vodních sportů jezero hodně vyhledávají kvůli povětrnostním podmínkám. Půjčovny surfařských prken najdete v turistických letoviscích a na plážích. Na plachetnici můžete jezdit kolem celého pobřeží. Z 8500 kilometrů si určitě vyberete.

V Ligurském moři, severním Jadranu a na ostrovech Tremiti najdou potápěči opravdu vše, co chtějí. Na dně moře poblíž Neapole (u lázní Baia) můžete dokonce prozkoumat staré římské vily.

A co může být po sportovním výkonu lepšího než návštěva termálních lázní? Už kdysi je staří Římané využívali, aby si odpočinuli a současně řešili politiku a jiné věci.

Dnes zažívají termální lázně opět velký rozkvět. Nejsou to jen starší lidé a lázeňští hosté, kdo je vyhledává. Lázně nabízejí fitness a wellness programy a zkrášlovací procedury. Musíte přece držet krok s pohlednými Italy.

Geografie: 

Místo

Lado di Garda 45° 52' 41.448" N, 10° 51' 26.3772" E
Location

Itálie, Malta na FB