Jste zde

Domů » Itálie

Abruzzo - informace

Itálie - část regionu Abruzzo
Autor: pizzodisevo

Abruzzo je region na severní straně jižní části Itálie. Z východní strany je tato oblast omývána Jaderským mořem a ze západu ji obklopuje pohoří. Region Abruzzo se skládá ze čtyř provincií: L'Aquila, Chieti, Pescara a Teramo. Hlavním městem celého regionu je L'Aquila, mezi další významná města patří Roseto degli Abruzzi, Sulmona, Teramo, Chieti nebo Castelli. Počet obyvatel celkem se pohybuje kolem 1,4 miliónu.

V hlavním městě L'Aquila žije asi 70 tisíc obyvatel. Mezi místní zajímavosti patří kašna s 99 tryskami. Na fasádách mnoha domů můžete spatřit románské znaky. Toto "město studentů" žije bohatým nočním životem a z velkého množství barů zde na vás dýchne italský způsob života. Své stálé místo má v tomto městě, založeném v roce 1240 knížetem Staufferem Friedrichem II., také kultura, často jsou zde organizovány koncerty i další kulturní akce. V dobře zachovalém opevnění města se nacházejí sbírky Národního muzea.

Největším městem Abruzza je ale Pescara, která čítá kolem 120 000 obyvatel. Toto město bylo založeno teprve roku 1927, leží přímo na břehu moře a láká turisty nejen nádhernou promenádou, přístavem, kde je možné obdivovat i velké zámořské lodě a množstvím útulných hospůdek. Nabízí také bohatý kulturní program, například mezinárodní jazzový festival nebo taneční festival, který se koná každoročně v červnu.

Geografie: 

Itálie, Malta na FB