Jste zde

Domů » Itálie

Abruzzo - aktivity, 2. část

Abruzzo - jedna z pláží
Autor: cloois

V létě si do regionu Abruzzo přijíždějí odpočinout nejen lidé toužící po moři a slunci, ale také milovníci vodních sportů. Rozmanité pobřeží, které je dlouhé více než 130 km nabízí pláže, vápencové zátoky i skalnaté útvary. Na severu regionu dominují stříbřitě se lesknoucí písečné pláže. Většina z nich je od pevniny chráněna lesy, oblast je celkem hustě osídlena a většinou zde střídá jedna udržovaná pláž za druhou. Majitelé pláží se snaží návštěvníky upoutat barevnými lehátky, slunečníky, širokou nabídkou služeb i dobrou dostupností.

Směrem na jih se pak nacházejí spíše menší písečné zátoky, které jsou od sebe odděleny skalními výběžky. Jsou rájem hlavně pro obdivovatele podmořského světa, potápěče a příznivce šnorchlování. Zajímavé jsou zvláštní stavby, nazývané "traboccchi", které dříve sloužily rybářům při rybolovu, některé z nich byly zrekonstruovány a slouží dnes jako restaurace, kde jsou podávány především rybí speciality ve velmi zajímavém prostředí, což je pro řadu cizinců lákadlem.

Na mnoha jezerech a řekách ve vnitrozemí se můžete potápět, plavat, jezdit na kajacích nebo na kánoích. U města Capestrano mají potápění chtiví turisté možnost si zapůjčit potápěčskou výstroj, ponořit se do křišťálové vody a pod hladinou proplouvat zatopenou vesnicí.

Geografie: 

Itálie, Malta na FB