Jste zde

Domů » Itálie

Abruzzo - aktivity, 1. část

Zasněžená oblast Abruzzo a lyžař
Autor: Lu&Si

Abruzzo je region, kde je možné neustále něco nového objevovat a zažívat nová dobrodružství. Je zde možné vyzkoušet snad úplně všechno: koupání, různé druhy vodních sportů, lyžování, turistiku, horolezectví, vysokohorskou turistiku, jízdu na člunech, paragliding, létání na křídle, jízdu na koni, tenis, golf a mnoho dalších jak letních, tak také zimních sportů.

Jako nejzelenější oblast Evropy se čtyřmi národními parky láká milovníky přírody a sportovce od turistů a cyklistů až po horolezce. Příroda zde dokáže být bizarní a krutá, ale také milující a lákavá. Setkáváme se zde s obrovskými náhorními plošinami, zelenými loukami i hustými lesy, které jsou protkány tisíci kilometry turistických stezek, různých stupňů obtížnosti. Totéž platí také pro milovníky cyklistiky a vysokohorské turistiky.
V každé obci se nachází několik kanceláří zaměřených na cestovní ruch, kde vám ochotně poradí, zprostředkují služby nebo nabídnou jimi organizované pochody. Rozmanité vrcholky ale lákají také horolezce.

V zimních měsících jsou zde dobré podmínky pro zimní sporty, stálost sněhu a moderní vleky zaručují od listopadu do května úžasné zážitky na stovkách kilometrů sjezdovek všech stupňů obtížnosti.
Nejvyhledávanější oblastí je Alto Sangro-Altipiani na jihu Maiellského národního parku. Vhodný terén zde najdou jak začátečníci, pokročilí lyžaři, rodiny s dětmi, tak i milovníci extrémního lyžování. Na své si ale přijdou i milovníci bílé stopy, kteří mohou podniknout například cestu na Campo Imperatore v Gran Sasso.

Geografie: 

Itálie, Malta na FB