Jste zde

Domů » Itálie

Zábava v Itálii

Zábava v Itálii

Od gurmánských restaurací po rustikální hospůdky, od moderních koktejlových barů po útulné kavárny. Itálie zajímavě snoubí minulost s moderním způsobem života. Kolem 23. hodiny se začíná probouzet noční život, ožívají kluby, diskotéky, bary, dost často máte možnost po probdělé noci vidět i východ slunce.

Nejlépe je začít večer v některé z částí starého města, protože tam se vždycky něco děje. Teplé noci lákají k venkovnímu posezení i dlouho přes půlnoc. Bezpočet barů, cukráren, pizzerií a hospůdek má podle dobré jižanské tradice otevřeno dlouho do noci. Kamkoliv vkročíte, všude mají pro každého něco dobrého na zub v každé cenové kategorii. Později se nabízí možnost navštívit některý z bezpočtu klubů nebo diskoték, protože taneční šílenství a italský temperament vás zcela pohltí.

Také většina muzeí a galerií je otevřena dlouho do noci, většinou zavírají až kolem 23. hodiny. Ve větších městechItálie se nabízí tolik možností zábavy, že jste postaveni před těžký úkol a musíte si vybrat, neboť není možné za několik dní navštívit všechno, co byste rádi viděli a zažili. Vedle výtečné opery a divadelní scény v Benátkách, Florencii či v Miláně na vás čekají koncerty, výstavy, festivaly a živá vystoupení pod otevřeným nebem.

Nejlépe však poznáte italskou mentalitu během tradičních národních slavností. Jejich radost ze života, umění oslavovat a temperament nenechají klidným ani toho největšího "škarohlída". Významnou událostí jsou také koňské dostihy Palio pořádané ve městě Siena nebo světoznámý karneval v Benátkách, kam se každoročně sjíždějí tisíce návštěvníků.

Zábava v Itálii
Geografie: 

Itálie, Malta na FB