Jste zde

Domů » Itálie

Pláže Biderrosa

Ostrov Sardinie a jedna z pláží Biderrosa

Mezi stovkami kilometrů pláží na ostrově Sardinie můžete najít nejeden zapomenutý ráj. Mnoho místních obyvatel ale nedá dopustit na pláže Biderrosa.

Jedná se o pět téměř nedotčených pláží, které se velmi pozvolně svažují do křišťálově čistého moře a jejichž jemný písek odráží stříbrný lesk. Každý, kdo toto místo navštíví, se tu bude cítit jako v oáze klidu a pohody.

Tato část východního pobřeží Sardinie není příliš navštěvována, protože je součástí chráněného území, kde se nachází mnoho druhů lilií, pinií, eukalyptů, keřů jalovce a dalších rostlin.

Na druhé místo se řadí v oblíbenosti nedaleko ležící pláž Cala Luna u města Dorgali, jejíž délka je 500 metrů, písek je zde také jemný se stříbrným leskem.

Na pobřeží můžete navštívit 6 tajemných jeskyní, které se dají nejlépe prozkoumávat na člunech, které vyjíždějí z Cala Gonone.

Extra tip: Hotel Bue Marino na pláži Cala Gonone nabízí svým hostům útulné pokoje a malou relaxační zónu na střeše hotelu, odkud je nádherný výhled na moře.

Stejný pohled si ale může vychutnat každý, kdo se rozhodne ochutnat výtečné rybí speciality v restauraci, která se nachází v nejvyšším patře tohoto hotelu.

Asi deset kilometrů od Orosei se rozkládá přírodní park Biderrosa, který nabízí nádherné zátoky s plážemi, ideální k snění a koupání.

Vjezd jen 80 vozů za den je absolutní maximum, které povoluje správa chráněné oblasti. U vjezdu se platí malý poplatek, a doporučuje se brzký ranní příjezd, aby se na vás dostalo.

Vzhledem k tomu, že byl park byl po ničivých lesních požárech po mnoho let znovu pracně zalesňován, jsou zde přísně dodržována pravidla pro ochranu přírody.

Ani to však nikoho neodrazuje navštívit krásné lesy a bílé písečné pláže. Dále na sever jsou pláže Berchida, Capo Comino a La Caletta.

Mírně se svažující a osamělé písečné pláže lákají k dlouhým procházkám podél pobřeží. Nebo je možné podniknout projížďku na koních po pláži přes přírodní rezervaci a udělat si piknik.

Místo

Pláž Cala Gonone 40° 16' 39.6624" N, 9° 38' 1.6692" E
Location

Itálie, Malta na FB