Jste zde

Domů » Itálie

Ligurie a turismus

Ligurie a turismus

Turismus je pro lidi žijící regionu Ligurie velmi důležitý zdroj příjmů. Příjemné podnebí, vyhlášená letoviska jako například Portofino, Cinque Terre nebo Porto Venere a široká nabídka služeb lákají do regionu Ligurie nejen návštěvníky z italského vnitrozemí, ale také cizince.

Největší příliv turistů je vždy očekáván v letních měsících, kdy se sjíždějí milovníci nejen pláží a koupání, ale také kultury. Výstavy, kongresy, festivaly a slavnosti jsou totiž v této oblasti opravdu zajímavé a známé. Zklamaní ale nebudou ani milovníci historie, kteří zde mohou navštívit bezpočet středověkých pevností a dalších významných památek. Svou roli ale hrají také návštěvníci přijíždějící mimo letní sezónu, kteří zde hledají klid pro rybaření a nebo agroturismus.

Masový turismus ale bohužel vede i k závažným problémům, dlouhé kilometry podél pobřeží jsou vybetonovány. Tento ligurský fenomén je nazýván "Rapallizzazione", podle oblíbeného turistického cíle Rapallo. Volné plochy, které jsou již tak díky geomorfologickým podmínkám značně omezeny, musely ustoupit kvůli volnočasovým aktivitám turistů. Malá populace obyvatel také brání významnému vzestupu ekonomiky v této lokalitě. I když je Ligurie obydlena i bohatými lidmi, uniká odtud velká část kapitálu do státu Monako.

Ligurie a turismus
Geografie: 

Itálie, Malta na FB