Jste zde

Domů » Itálie

Lago di Garda, 2. část

Jezero Lago di Garda a městečko Torbole
Autor: querin.rene

Nejen samotné jezero Lago di Garda, ale i jeho okolí je velmi půvabné. Vyhraďte si tedy o dovolené jeden nebo dva dny na to, abyste poznali okolní města i se svými zajímavostmi. V městečku Garda na vás například čeká tmavě červená vila Albertini, kostel Santa Maria Maggiore, krásný palác a hradní zřícenina na skále, odkud budete mít úžasný výhled.

V městečku Desenzano byste se zase měli podívat do kostela Svaté Máří Magdalény se slavným obrazem Poslední večeře. Oblíbeným výletním cílem je i Villa Romana, kde se nachází pozůstatky domu z období starého Říma. Riva del Garda se proslavila 34 metrů vysokou věži Torre Apponale, kterou najdete snad na všech pohledech. Kromě toho si ve městě můžete prohlédnout hrad, v němž se nachází městské muzeum, a kostel ve tvaru osmiúhelníku.

Oblast jezera Lago di Garda v Itálii se vyznačuje středomořským klimatem. V jižní části západního pobřeží panuje velmi příjemné podnebí. Mezi městečky Torbole a Malcesine fouká příjemný vítr, který si oblíbili především surfaři.

Ke Gardskému jezeru se můžete vypravit po celý rok. Některé hotely mají dokonce otevřeno i v zimě. Jaro je hlavní sezónou pro individuální turisty, protože hotely bývají levnější než v létě. Letní prázdniny zase využívají i Italové k tomu, aby v oblasti strávili krátkou dovolenou. Na podzim přijíždí hodně lidí už jen kvůli krásnému výhledu.

Ve většině městeček si můžete půjčit auto, ale poznávání Gardského jezera autem se moc nedoporučuje, protože silnice v oblasti bývají často přeplněné, a dochází tak k dopravním zácpám. Kolem Lago di Garda ale jezdí plno autobusů za slušné ceny. Lístky byste si ale měli koupit předem na autobusovém nádraží, v autobuse vás vyjdou dráž.

Riva del Garda - vysoká věž Torre Apponale
Autor: g0m3rpyl3
Městečko Limone
Autor: Wolfi.

Itálie, Malta na FB