Jste zde

Domů » Itálie

Sicílie a zábava

Italský ostrov Sicílie nabízí mnoho různých možností k zábavě – najdete tu opravdu vše, od romantických restaurací až po diskotéky a bary, kde můžete protancovat celou noc. Místní bary, pizzerie a hospůdky mají podle jihoevropské tradice otevřeno až dlouho do noci. Výborná jídla nabízejí také restaurace a trattorie.

Při procházkách místními malebnými uličkami v sicilských městech nebo na pobřežní promenádě jistě podlehnete pokušení a zavítáte do některé z příjemných kaváren nebo cukráren, kde nabízejí lahodnou zmrzlinu. Tu si zde údajně vychutnávali již staří Římané.

Ve velkých městech a v turistických střediscích jako je například Taormina jsou všude diskotéky. V okolí ulice Corso Umberto v centru města se koncentruje noční život. Na diskotéce "Disco Tout va", která se nachází v pěkném parku, se tancuje pod širým nebem. V metropoli Palermo se většinou jezdí nočním autobusem na předměstí Mondello, kde je mnoho oblíbených barů a diskoték. V samotném hlavním městě je číslem jedna klub Grant’s Club.

Téměř každý měsíc se na ostrově Sicílie z nějakého důvodu oslavuje. Důvodem jsou často náboženské slavnosti ve vesnicích, kdy se sejde procesí a konají se i ohňostroje. Velmi pěkné a známé jsou slavnosti "mandlového květu" Sagra del mandorlo in fiore, které se konají každý rok v únoru ve městě Agrigento.

Itálie, Malta na FB