Jste zde

Domů » Itálie » Ostrovy

Sicílie a aktivity

Sicilský dóm ve městě Cefalù
Autor: Simon Welsh

Písečné pláže a skalnaté zátoky lákají všechny milovníky vodních sportů. Můžete zde vyzkoušet potápění, surfování nebo plachtění. Ale také turistika a dokonce i lyžování jsou na Sicílii velmi oblíbené sporty. Když je sopka Etna v klidu a zrovna nechrlí lávu, dá se v zimních měsících na její severní straně lyžovat nebo jezdit na snowboardu. V zimě to tady opravdu žije, především tehdy, když napadne hodně sněhu, to znamená od ledna do března, někdy i do dubna. Působí zde i lyžařská škola.

Na Sicílii se nicméně jezdí hlavně za mořem a sluncem. Jedna z nejhezčích pláží na ostrově je u zálivu Cefalù. Město Cefalù a majestátní normanský dóm tvoří obdivuhodnou kulisu této nádherné pláže. Podél pobřeží Marina di Raguse se táhnou kilometry dlouhé pláže. Zdejší turistická střediska nabízejí velmi kvalitní infrastrukturu pro vodní sporty a další volnočasové aktivity. Pro rodiny s dětmi je vhodná pláž u San Vito lo Capo mezi městy Palermo a Trapani.

Surfaři si oblíbili hlavně jižní pobřeží a také severní pobřeží mezi městy Miazzo a Cefalù. Mezi střediskem Tropea v Kalábrií a Cefalù je naopak surfování přísně zakázáno.
Severní pobřeží, východní pobřeží pod Etnou a malé Aiolské (Liparské) ostrovy v Tyrhénském moři nabízejí ty nejlepší podmínky pro potápění. Pěkné jsou pro potápění i šnorchlování také skalnaté části pobřeží Sicílie. Prakticky všude najdete kurzy potápění a půjčovny potápěčské výzbroje. Opravdu skvělé je potápění kolem ostrova Ustica.

Dobrodružná je turistika na sopečném vulkánu Etna a v jejím okolí. Doporučujeme ale vydat se na vrchol pouze se zkušeným průvodcem.
Na Sicílii se nacházejí dvě 18-ti jamková golfová hřiště: Il Picciolo Golf Club na úpatí Etny a Le Madonie Golf Club, které se nachází na severním pobřeží ostrova.
Pro cyklistiku a jízdu na koni je vhodné prostředí ve vnitrozemí. Především v Madonii se můžete vydat do různých míst na koňském hřbetě ve společnosti průvodce. I farmářské statky nabízejí nejrůznější výlety na koni.

Sicilská pláž San Vito lo Capo
Autor: @ Tchacky
Sicilská sopka Etna
Autor: ciccioetneo
Geografie: 

Místo

Dóm v Cefalù 38° 2' 23.7156" N, 14° 1' 27.0372" E
Location

Itálie, Malta na FB