Jste zde

Domů » Itálie » Ostrovy

Sardinie a zábava

Sardinie - potápěči
Autor: DELFOSUB

Obyvatelé italského ostrova Sardinie se chodí velmi rádi bavit a slavit se svými přáteli. Zdejší nabídka zábavy je proto velmi široká. Nejznámější jsou zejména kluby na pobřeží Costa Esmeralda a diskotéky v jeho hlavním městě Cagliari.

Noční život v klubech, diskotékách a barech zde začíná teprve okolo jedenácté hodiny večer a často končí až při východu slunce. Divoký večer je nejlepší začít v centru města na některém z náměstí, kde se vždy něco děje.

Díky teplému a voňavému vzduchu můžete posedět v baru, v pizzerii, cukrárně nebo na venkovní zahrádce až do půlnoci. Také výborné restaurace a trattorie zde mají podle tradice otevřeno dlouho do noci.

Poté se můžete vydat do některého z klubů nebo diskoték a protančit tam celou noc. Asi nejoblíbenějším místem je již dlouhá léta diskotéka Disco Ritual na Costa Esmeraldě, která vypadá jako zřícenina hradu. V Cagliari se nacházejí ty nejlepší kluby. Najdete je, půjdete-li směrem k přístavu do ulic Via Roma a Lago Carlo Felice.

Na Sardinii se také často konají nejrůznější slavnosti, které jsou pro turisty velkým zážitkem. Nejčastěji jsou to náboženské slavnosti spojené s uctíváním památky svatých patronů. Při těchto slavnostech lidé nosí tradiční kroje a dodržují nejrůznější zvyky. Na začátku května se každoročně ve městě Lula pořádá desetidenní slavnost Sagra di San Francesco, při které lidé uctívají památku svatého Františka.

Ostrov Sardinie je rájem pro všechny sportovce. Čekají zde na ně nádherné pláže a krystalově čisté moře, kde se dá dovádět ve vodě i lenošit na pláži, golfová hřiště, plachtění, potápění, surfování, turistické stezky a jízda na koni. To všechno se nabízí uprostřed nádherné krajiny.

Pro zkušené surfaře a plachtaře je velkou výzvou nárazový a často bouřlivý vítr mistrál, který přichází ze severozápadu. Lehký vítr na Sardinii vane v podstatě neustále. Asi nejsilnější větry vanou na západě, surfaři se nejraději scházejí na severu ostrova.

Milovníci sluníčka a pohody na pláži mají nejlepší podmínky na jihu ostrova, na pláži Chia nebo na městské pláži u Cagliari. Tady na vás čeká báječné koupání. Pláž je vhodná také pro rodiny s dětmi.

Jedinečný je také podmořský život, vedle zajímavé fauny a flóry můžete při potápění a šnorchlování pozorovat také vraky lodí i archeologické památky. Místní potápěčské školy nabízejí kurzy potápění a výlety pro začátečníky i zkušené potápěče.

Pohoří Gennargent je vhodným místem pro pěší turistiku, nejvyšší hora Sardinie dosahuje výšky 1 800 m. Toto pohoří je velmi řídce osídlené, je tu pouze několik malých horských vesniček. Při dobrém počasí je odsud nádherný výhled na celý ostrov až k pobřeží. Pokud má člověk štěstí, může na náhorní rovině Giara di Gesturi pozorovat velké stádo divokých koní. V mnoha stájích na ostrově nabízejí vyjížďky na koních, můžete se tak vydat na projížďku po pláži nebo na celodenní výlet do vnitrozemí.

Geografie: 

Místo

Cagliari 39° 12' 53.6904" N, 9° 6' 39.1788" E
Location

Itálie, Malta na FB