Jste zde

Domů » Itálie

Poznejte Itálii

Poznejte Itálii
Autor: TomatoGeezer

Nádherná Itálie! Jakmile vám pod nosem zavoní čerstvě upečená pizza, sotva vaše oko spatří malé vesničky na rozlehlých kopcích, až vám v uších zazvoní italština, začínáte snít. O italské kuchyni, umění, kultuře, nádherné přírodě, historických městech a o křišťálově čistém moři.

Hned na severu se setkáváme s fascinující Itálií. Strmé alpské vrcholky Dolomit střídají terasovitá pohoří s horskými vesničkami a hustými lesy. Flóra se začne pozvolna proměňovat, přibývá palem a oleandrů. Zasněžené vrcholky hor se odrážejí v průzračných jezerech a horské chaty střídají vily s výhledem na moře.

Co objevovat je ale i v prosluněné Kalábrii na jihu země. Vnitrozemí provoněné borovicovými lesy, které jsou protkané zvířecími stezkami, propasti, kde se při pohledu do hloubky tají dech, jsou ideálním útočištěm pro milovníky pěší turistiky.

Na ostrovech Sicílie a Sardínie poskytují písečné pláže, nádherné zátoky, strmá pohoří a tajuplné jeskyně ráj potápěčům, pozorovatelům podmořského světa i vyznavačům koupání.

Ale teprve nádherná města dodávají Itálii její typický ráz. Je to především Řím, takzvané "Věčné město", kde byste se asi nikdy nedopočítali jeho historických památek a uměleckých pokladů od antiky až po baroko. Dalším skvostem je Florencie a její renesanční paláce, umělecká díla a především obrazy. Neapol je právem nazývána královnou jižní Itálie, uchvátí každého svým jižanským šarmem a temperamentem. Milán je zase městem obchodu a módy, Benátky vás okouzlí hrdou krásou paláců, kostelů a nekonečným množstvím mostů, kterým se říká "Serenissima".

Poznejte Itálie
Autor: HGruber
Geografie: 

Itálie, Malta na FB