Jste zde

Domů » Itálie

Pláž Spiagga delle Caldane, ostrov Giglio

Část ostrova Giglio

Giglio je malý ostrov ve Středozemním moři, který společně se sousedním ostrůvkem Giannutri patří k italskému regionu Toskánsko. Najdete ho asi 50 km jihovýchodně od ostrova Elba a 2 km od italské pevniny.

Nabízí krásné pláže a nespočet zátok pro relaxační dovolenou, daleko od shonu. Nedotčená příroda ostrůvku Giglio je ideální pro pěší turistiku a smaragdově zbarvené moře s bohatým podmořským životem je ideální pro šnorchlování a potápění.

Hledáte-li pro svou dovolenou opuštěnou pláž se zlatým pískem a divokou zelení okolo, tak je právě pláž Spiagga delle Caldane to pravé místo pro vás. Jižním směrem od pulzující pláže Cannelle je pláž Caldane "vzácným klenotem", který je dostupný pouze na člunu. Pokud chcete pláž navštívit při okružní jízdě autem po Itálii, je lepší auto zaparkovat na toskánské pevnině. Přístup turistů na ostrov o rozloze 21 km2 je totiž limitován.

Křišťálově čistá voda s hemžícími se rybami je rájem pro potápěče. Můžete zde objevit zbytky tří stožárů, které byly používány v 60. letech minulého století pro překládku lodních nákladů. Skalní útesy s barevnými korály, podmořskou jeskyni se sochou panny Marie a mořské koníky však mohou spatřit jen zkušení potápěči. Nemusíte však klesat na mysli, neboť škola potápění se nachází v těsné blízkosti pláže.

Pláž Spiagga delle Caldane, ostrov Giglio

Itálie, Malta na FB