Jste zde

Domů » Itálie

Ostrov Sardinie

Sardinská metropole

Jednou smaragdově zelené jako v Karibiku, podruhé královsky modré jako v nejhlubším oceánu - takové je Středozemní moře v okolí italského ostrova Sardinie. Jeho nejrůznější barevné tóny se proměňují každou chvíli. Toto moře vás bude fascinovat každý den.

Sardinie je druhým největším ostrovem ve Středozemním moři. Délka jeho pobřeží dosahuje 1800 km. Najdete zde krásné pláže s jemným pískem, nádherné zálivy i zátoky, strmé útesy, tajemné jeskyně a další zajímavé přírodní útvary. Jsou zde skvělé podmínky pro lenošení a opalování na pláži i pro šnorchlování a potápění.

Na severním a jižním pobřeží se nachází mnoho prázdninových středisek, které nabízejí kvalitní služby a mnoho příležitostí k výletům a zábavě. Hlavní město Cagliari na jihu ostrova leží u velké zátoky. Z bašty Bastione di San Remy je nádherný výhled na barokní kopule a věže starého města.

Tradiční život se na Sardinii v minulosti odehrával především ve vnitrozemí, protože se tam obyvatelé stahovali ze strachu před piráty a dobyvateli. Tady jsou ještě k vidění tradiční sardinské vesnice, pastýři u obrovských ohňů a především nádherná různorodá krajina.
Na ostrově je k vidění dokonce slon s medvědem. Ti ale nejsou živými tvory. Jedná se totiž o zajímavé skalní formace - medvěd z Palau a slon z Castelsardo.

Najdete tu vysoké i tabulové hory, sopečné kužele, náhorní plošiny, ale také nízké pahorkatiny a nekonečné roviny. Ve vnitrozemí ostrova se zachovala i tradiční řemesla jako je umělecké kovářství, zlatnictví a šperkařství, zpracování kůže nebo výroba koberců.

Itálie, Malta na FB