Jste zde

Domů » Itálie

Ostrov Ischia, 2. část

Část Ischie
Autor: Chiara Marra

Aragonský hrad (Castello Aragonese) v části hlavního města Ischia Ponte je nádhernou památkou a současně poznávací znamení ostrova. U hradu uvidíte krásnou zahradu s palmami a olivovníky. Pokud vás procházky po památkách unavily, můžete vyjet k hradu autobusem. V prostoru hradního areálu se nachází hned několik kostelů. Papež Jan Pavel II. tady v roce 2002 dokonce celebroval mši, což připomíná pamětní deska na hradbách Ischia Ponte.

Archeologické muzeum (Museo e Scavi archeologici di Santa Restituta) bylo založeno v 50. letech minulého století, když byl během restaurování pod kaplí Santa-Restituta objeven raně křesťanský hrob. Villa Arbusto rovněž ukrývá archeologické muzeum, v němž spatříte nálezy od pravěku až po dobu římskou.
V postranním traktu vily si můžete také prohlédnout fotografickou výstavu, která připomíná slavná 50. léta. Na fotografiích uvidíte tak vzácné hosty jako Sophii Loren, Herberta von Karajana a další.

Na Ischii se nejlépe dostanete trajektem z měst Neapol nebo Pozzuoli, cesta trvá přibližně 1,5 hodiny. Na ostrově samotném pak jezdí autobusy, které jednou objedou ostrov ve směru a podruhé proti směru hodinových ručiček. Pokud se naopak do Neapole chcete vydat, můžete si vybrat mezi letadlem, autem a vlakem. Na Ischii (kromě městečka Sant Angelo) si můžete půjčit i auto. Pamatujte ale na to, že během hlavní sezóny panuje na silnicích zmatek a je málo volných parkovacích míst.

Na Ischii panuje středomořské klima – suché a teplé. Během hlavní sezóny (červen až začátek října) se průměrné denní teploty pohybují v rozmezí od 21 do 26°C. Moře má v této době teplotu kolem 21°C, ale může být i teplejší.

Turisté na Ischii nejraději jezdí od května do září. Pokud chcete i vy cestovat v tomto období, měli byste si včas rezervovat ubytování. Díky příjemnému podnebí však můžete přijet i na jaře nebo na podzim, kdy je ostrov klidnější. Je to dobrá varianta pro každého, kdo se velkému ruchu raději vyhýbá.

Stejně jako jinde v Itálii, tak i na ostrově Ischia se platí eurem. Ceny jsou srovnatelné s těmi v sousedním Německu. Na ostrově je hustá síť bank a bankomatů, takže si můžete kdykoliv vybrat peníze a mít je tak k dispozici.

Ischia - Archeologické muzeum

Místo

Castello Aragonese v Ischii 40° 43' 55.6788" N, 13° 57' 53.892" E
Location

Itálie, Malta na FB