Jste zde

Domů » Itálie

Ostrov Ischia, 1. část

Forio d´Ischia
Autor: Chiara Marra

Ischia je s rozlohou 46 km2 největším ostrovem v Neapolském zálivu na jihozápadě Itálie a zároveň hlavním ostrovem tzv. Flegrejských ostrovů. Turisté si oblíbili zejména tamní lázně a přímořská letoviska. O léčivé síle termálních pramenů a bahenních zábalů psal již řecký básník Homér.

Ostrov je rozdělen do šesti obcí, které obklopují horu Monte Epomeo (788 m): Ischia (zároveň hlavní město), Casamicciola Terme, Lacco Ameno, Forio, Serrara Fontana a Barano. Tato městečka se od sebe značně liší. Na východě leží rušný přístav Ischia Porto a část Ponte s aragonským hradem. Na severním pobřeží se nacházejí slavné termální lázně Casamicciola Terme a Lacco Ameno. Poklidné Forio najdete na západě. Malebné městečko Sant Angelo leží v malebné přírodě na jižním pobřeží.

Ostrov nabízí vše, co si jen ve Středomoří můžete přát. Ty nejnovější termání lázně najdete u Sant Angela, skládají se z deseti bazénů, parní lázně, sauny a restaurace. Jako jediné jsou otevřeny i v zimě. Termální lázně s moderní wellness nabídkou jsou čím dál oblíbenější i mezi mladými lidmi.

Pobřeží Ischie si zase zamilují potápěči, kteří se mohou ponořit až do hloubky 130 m, a poznat tak nádherný podmořský svět. Můžete se samozřejmě věnovat také plachtění; jachtařské kluby nabízejí nejrůznější kurzy, během kterých se naučíte řídit loď.

Další atrakcí je rybaření na otevřeném moři (pescaturismo), které si turisté velmi oblíbili: vyjedou s rybáři na širé moře, kde jim pomáhají vytáhnout z vody sítě. Potom si mohou několik ryb vzít nebo jít hned do restaurace a pochutnat si na čerstvém úlovku.

Ostrov a jeho přírodu můžete prozkoumat také pěšky s průvodcem i bez něho. Pokud se na krajinu díváte nejraději z koňského hřbetu, obraťte se na místní statky či jízdárny. V případě že se chcete vypravit i mimo ostrov, si můžete zaplatit jednodenní výlet do Neapole, na Capri, sopku Vesuv nebo sousední ostrov Procida.

Místo

Ischia Porto 40° 44' 34.728" N, 13° 56' 24.09" E
Location

Itálie, Malta na FB