Jste zde

Domů » Itálie

Ostrov Elba a pláž Fetovaia

Část ostrova Elba
Autor: Seba Sofariu

Již v pravěku objevili lidé krásu, ale rovněž i krutost ostrova Elba. Pastýři zde pásli svá stáda, Etruskové zde dali vzniknout železu. Ostrov Elba ale proslavil především slavný císař Napoleon, který zde byl v exilu. Jestlipak dokázal objevit během svého desetiměsíčního pobytu v roce 1814 všechny krásy ostrova?

Například zátoku Fetovaia na jihozápadním cípu ostrova. Najdete na ní překrásnou, 250 metrů dlouhou pláž s vyhřátým a jemným bílým pískem, která je ohraničená zelení porostlými skalisky. Pokud tuto nádheru Napoleon neviděl, tak se připravil o jedinečný zážitek. Tato pláž je dnes u turistů velmi oblíbená a hojně navštěvovaná.

400 metrů od této nádherné pláže se nachází útulný hotel hotel Montemerlo, který se skládá ze 4 budov a v jehož zahradě najdete bazén obklopený podloubím, poskytujícím stín před intenzivním slunečním zářením. 4 km od pláže se nachází letiště Marina di Campo.

Ostrov je také znám díky svým podmořským krásám, které je možné obdivovat v akváriu Marina di Campo, což je druhé největší akvárium u Středozemního moře. Na vlastní oči uvidíte podmořský svět také při plavbě člunem "Nautilus", který je opatřen proskleným dnem a svět pod vodou osvětlují silné reflektory. V letních měsících vyjíždí každodenně z přístavu ve Ferraio a Marciana Marina.

Pláž Fetovaia
Geografie: 

Itálie, Malta na FB