Jste zde

Domů » Itálie

Kalábrie a podnebí

Kalábriské příjemné podnebí

I přesto, že italskému regionu Kalábrie chybí průmysl a velké množství zajímavých památek, které by lákaly turisty z celého světa, jsou zde třeba výborné podmínky pro milovníky potápění. Kalábrie se může pyšnit 320 slunečními dny v roce, což ji řadí mezi nejslunnější evropské regiony.

V Kalábrii jsou tři klimatická pásma. U Tyrhénského moře na západě vládne subtropické podnebí, které se vyznačuje malým množstvím srážek v zimních měsících. U pobřeží Jónského moře je zase velice horké a zároveň i suché podnebí s minimem srážek. Ve vyšších horských polohách je o poznání chladněji než na pobřeží a v zimních měsících zde v nadmořské výšce nad 1200 m i sněží.

Průměrné teploty se v závislosti na oblasti pohybují mezi 7 ° C a 15 ° C v lednu a mezi 26 ° C a 34 ° C v červenci a srpnu. Přízemní mrazíky se zde téměř vůbec nevyskytují a půda tak nikdy nezamrzá. I v lednu ale můžou teploty dosáhnout až 20°C. Stejně tak v létě se teploty pohybují kolem 30°C, ale mohou dosáhnout i 40°C. Noční teploty zase v létě klesají na příjemných 25°C. V těchto dlouhých týdnech sucha bývají také velmi časté lesní požáry.

Geografie: 

Itálie, Malta na FB