Jste zde

Domů » Itálie

Itálie - země a lidé

Itálie - země a lidé

Italové jsou velice společenští, schází se v kavárnách, restauracích, ale také v divadlech či na koncertech. Turisté se často nechávají rádi strhnout jejich způsobem života, jejich uměním žít. Temperament, radost ze života, styl a sebevědomí vyzařují z každého obyvatele Itálie. Společnost a přátelé jsou sice velmi důležití, přesto však je rodina považována za základ všeho.

Není Ital jako Ital, je zde rozvinut velký individualismus, který odlišuje jedince. Například obyvatelé Sicílie jsou v první řadě "Siciliáni" a až pak Italové, stejně tak obyvatelé žijící v jižním Tyrolsku či v Neapoli jsou vázáni v první řadě k místu svého rodiště a až potom se cítí být Italy.

Hrdost a sebevědomí se velmi dobře odráží například v módě. Ať již se jedná o značku Prada, Versace a Dolce & Gabana, italští návrháři patří mezi elitu světového návrhářství Přehlédnout nelze ani elegantní tvary vozů Fiat a Ferrari nebo nekonveční vybavení kuchyní a domácností pocházející z dílny Alessi.

Smysl pro estetiku a kreativitu ale není výplodem jen 20. století, Jejich zárodky můžeme hledat již u starých Etrusků a Římanů, prvních obyvatel Apeninského poloostrova. Dnes na celém světě nenajdete tolik památek z období antiky, renesance a klasicismu na jednom kilometru čtverečním, jako právě v Itálii. Individualita má své základy také v dobách dávno minulých, vždyť stačí zmínit některé velikány italského umění jako například Leonardo da Vinci, Michelangelo Buonarroti a Raffael Sanzio, jejichž genialita a originalita provází italský národ již od 15. století.

Nejvhodnější doba pro vaši dovolenou v Itálii je závislá čistě na tom, co plánujete. Dáváte-li přednost zimní rekreaci v Dolomitech, kulturním akcím a poznávacím zájezdům nebo odpočinku u moře. Jedno je však jisté, z dovolené strávené ve slunné Itálii se budete vždy vracet odpočatí a spokojení.

Itálie - země a lidé
Geografie: 

Itálie, Malta na FB