Jste zde

Domů » Itálie

Emilia Romagna

Italský region Emilia Romagna

Emilia Romagna je region na severu Itálie, kde žije téměř 4,5 milionu obyvatel na rozloze 22 400 km2. Na severu má hranice s Benátkami a Lombardií, na východě s Jadranem, na jihu s Toskánskem a republikou San Marino, na západě s Piemontem a Ligurií.
Region Emilia Romagna se skládá z 9 provincií: Bologna (zároveň stejnojmenné hlavní město), Ferrara, Forlì-Cesena, Modena, Parma, Piacenza, Ravenna, Reggio Emilia a Rimini.

Emilia Romagna je považována za jeden z vůbec nejbohatších italských regionů. Se 110 kilometry pláží s jemným pískem od se táhne od Comacchia až k letovisku Cattolica a je cílem mnoha turistů.
Pobřeží Jaderského moře se prezentuje jako nejideálnější oblast pro děti v celé Itálii. A není to jen díky tomu, že tu najdete více než 1000 hotelů a kempů přizpůsobených potřebám dětí. Spíše je to díky opravdu krásným plážím, které jen pozvolna klesají do moře.

Ve vnitrozemí s převážně zemědělskou krajinou najdete umělecké poklady nedozírné hodnoty. Znalce umění přitahují města jako Bologna Cesena, Modena anebo Reggio Emilia. Mozaiky z Ravenny jsou kulturním dědictvím samy o sobě. Milovníci literatury a kinematografie zase vědí že v Emilia Romagně žili románoví a filmoví hrdinové Don Camillo a Peppone.

K návštěvě láká 18 různých tematických parků, delfinárium i akvária. K dispozici je velký počet sportovních zařízení nejen pro různé vodní sporty, ale můžeme si také zahrát tenis, minigolf nebo si užít cyklistiku. Mají zde pro vás připraveno na 8000 km vhodných cyklistických tras. Golfisté si přijdou v regionu také na své, golfová hřiště s 18 jamkami se rozkládají mezi Piacenzou a Cattolicou.

Italský region Emilia Romagna

Itálie, Malta na FB