Jste zde

Domů » Itálie

Bibione

Písečná pláž se slunečníky v Bibione, Itálie
Autor: premus

Dlouhé, ‬mírně se svažující písečné pláže a pocit italského způsobu života‭ ‬"Dolce Vita‭" ‬dělá z dovolené v Itálii nezapomenutelný zážitek.‭

Koupání v moři,‭ ‬procházky malebnými uličkami měst či typické kulinářské speciality charakterizují atmosféru známého letoviska Bibione.‭

Nachází se na severoitalském‭ ‬pobřeží Jaderského moře, je součástí‭ ‬města ‬San Michele al Tagliamento a patří k provincii Veneto (Benátsko).‭

V bezprostřední blízkosti se rozkládají ještě další populární prázdninové regiony Lignano, Grado, Caorle anebo Jesolo.

Poměrně nové letovisko Bibione, které vzniklo teprve v 60. letech 20. století, je vzdálené jen asi hodinu jízdy od Benátek.

Je rozděleno na čtyři části: moderní Lido dei Pini s majákem, Lido del Sole, klidnější část Pineda a největší část Spiaggia.

‬Zejména pro rodiny s dětmi nabízí‭ ‬toto vyhlášené letovisko opravdu skvělé příležitosti. Obrovským magnetem je tady cca 10 kilometrů dlouhá písečná pláž.‭

Idylická místa objevíte poblíž zdejšího majáku,‭ ‬kde stojí také tradiční rybářské domky zvané "casioni".‭ ‬Za návštěvu stojí určitě‭ ‬i malý a malebný kostelík‭ Santa Maria Assunta.

Obzvláště pěkná je dlouhá plážová promenáda, ze které budete mít nádherný výhled na modré Jaderské moře a večer tu můžete sledovat nádherný západ slunce.

Pláže jsou většinou čisté a dobře udržované. Díky tomu, že jsou písečné a jen pozvolna se svažují do moře, jsou ideální pro děti.

Ve čtvrti Lido dei Pini majitelů psů dokonce objeví asi 300 metrů široký úsek pláže pro psy - Lido del Faro.

Od léta roku 2014 je v oblasti mezi mořem a první řadou slunečníků zakázáno kouření, a místní pláž je tak první nekuřácká v Itálii. V části pláže, kde se pronajímají slunečníky, je nicméně kouření stále povoleno.

Na pláži si můžete vyzkoušet vodní sporty všeho druhu - windsurfing, plachtění, jízdu na kajaku nebo na banánu.

Navíc kromě koupání v moři nabízí Bibione také možnost dovolené v termálních lázních, kde si mohou zájemci dopřát celou řadu masáží nebo příjemných koupelí,‭ ‬které zaručeně pomáhají‭ ‬jak tělu,‭ ‬tak i‭ ‬duši.

Obrázku města dominují četné hotely, apartmány a kempy, počet lůžek k ubytování převyšuje počet stálých obyvatel až 40x.

V centru letoviska je mnoho restaurací a obchodů, kde si i ve večerních hodinách můžete dát pizzu nebo zmrzlinu. Mladé návštěvníky lákají bary a diskotéky, kde se konají párty až do časných ranních hodin. Večer také své brány otevírá lunapark s kolotoči a strašidelnými hrady.

Výlety

Geografická poloha místa je skvělá pro různé výlety. Kromě krásné přírody, kterou můžete blíže prozkoumat na turistických a cyklistických stezkách, nejsou daleko ani zajímavá města jako Terst anebo Verona.

Zajímavý je i výlet do nedalekého Caorle‭.‭ ‬Středověké městečko‭ ‬se pyšní‭ ‬několika historickými památkami a umožňuje zájemcům‭ se ‬ponořit‭ hluboko do‭ ‬římské historie ‬během návštěvy místního muzea dějin.

Vyvrcholením letní dovolené ale bude nepochybně‭ ‬výlet do asi‭ ‬100‭ ‬km vzdálených Benátek.‭ ‬Město na laguně okouzlí‭ ‬všechny turisty svými nesčetnými mosty a kanály,‭ ‬které‭ ‬vedou napříč městem.‭

Geografie: 

Místo

Bibione 45° 37' 59.6136" N, 13° 3' 46.368" E
Location

Itálie, Malta na FB